Aşa cum spune şi numele titlului, în acest proiect  Erasmus+  am reuşit să evidenţiem faptul că ,,în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.ˮ (A. Lavoisier).

De-a lungul celor 10 zile ale proiectului, am efectuat activităţi de ecologizare şi upcycling (refolosirea materialelor dar cu un scop diferit faţă de cel din fabrică). Am reuşit să observăm ideea că nivelul de poluare în planeta noastră este foarte ridicat şi faptul că ar trebui să trecem treptat într-un timp scurt de la surse de energie neregenerabile la surse de energie verde.

În figura următoare am evidenţiat mai exact tipul de activităţi de upcycling, de la producerea de jucării, scaune până la material didactic pentru orele de la şcoală.

Atmosfera proiectului a fost destul de bună, întrucât noi am participanţi am cooperat pentru efectuarea workshopurilor. Serile culturale au fost minunate, fiecare echipă naţională având un punct forte aparte (mâncarea, dansul, băutura sau un joc tradiţional). Aceste activităţi ne-au apropiat şi mai mult, ca participanţi, implicit ca un colectiv unit.

Ca efect al proiectului asupra mea, pot afirma că m-a determinat să urmez o carieră în domeniul energiei verde, deoarece aceasta va reprezenta viitorul. Toate informaţiile acumulate în urma activităţilor din cadrul proiectului, cât şi discuţiile cu acei colegi din echipă pot spune că şi-au pus amprenta asupra mea.

Ca o concluzie, acest proiect Erasmus+ a fost un succes. Aş dori în continuare să particip la proiecte asemenea, întrucât sunt folositoare din toate punctele de vedere (topicul în sine, cultură, self development, îmbunătăţirea limbii engleye etc.)