O activitate de incheiere a proiectului Creativity 4 Sociability, intitulata simplu: “La Revedere”
Dupa 8 luni petrecute in Romania, in care si-au dat silinta pentru ca toate activitatile in care si-au pus amprenta sa fie cat mai relevante pentru organizatia gazda, Rosie, Felix, Sam, Enrika si Manon au pus la cale organizarea unui eveniment in care sa arate comunitatii tot ce au creat inspirati de Constanta si Romania.
Evenimentul a fost minutios pregatit de insusi voluntarii, care si-au luat un timp confortabil pentru a fi siguri ca pot cuprinde tot ce doresc sa ne impartaseasca.
Faces of Romania
Fotografiile din expozitia “Faces of Romania” reprezinta o expozitie inspirationala pentru toti cei care nu au incredere in compatriotii lor. Este expusa la Intelect parc intr-un spatiu ce serveste intalnirii intre ONGuri si pentru sustinere de ateliere. Albumul electronic este publicat pe Facebook, pe pagina proiectului.
Textul de prezentare este:
“O colectie de fotografii care ilustreaza diversitatea si vivacitatea romanilor. Desi Romania, asemeni altor tari din Europa, are o istorie indelungata, totusi are o imagine negativa in media din tarile vestice. Consideram ca aceasta imagine este nedreapta si putem vedea in aceste fotografii ca romanii sunt pozitivi, stiu sa vada partea luminoasa a tarii lor, demonstrand ca sunt un popr mandru si demn, cu speranta pentru viitor.”
Femin’ Art – We Create to Connect
Este proiectul personal prin care Sam Neihorster si Manon Robert au folosit artele vizuale ca vector pentru exprimarea artistica a fetelor din comunitate: pictura, colaj, grafica – lucrari individuale sau colective.
Antrenament asertiv
S-a desfasurat cu clasele de elevi de liceu:
Ce au spus beneficiarii:
– Un elev a scris ca s-a simtit mult mai motivat sa vorbeasca cu oameni diferiti, sa fie mai atent si sa se straduiasca mai mult in relatiile pe care le are.
– Un alt elev a scris ca se simte mai bine echipat pentru a face fata conflictelor si in gestionarea lor. Se simte mult mai confortabil sa-si recunoasca si sa-si denumeasca propriile sentimente.
– Un elev a scris că are o perspectiva mai buna asupra prieteniei si si-a dat seama ca unii prieteni erau toxici, iar el depunea eforturi zadarnice ca sa rezolve acest lucru.
– Un citat direct de la un elev entuziast afirmă că „acest proiect intr-adevar m-a ajutat sa-i inteleg pe ceilalti si cum gandesc ei. M-a ajutat sa-mi depasesc temerile si sa-mi impartasesc emotiile intr-un mod constructiv”.
Activitati la Centrul de Zi Agigea:
Copiii din Centru de Zi si-au imbunatatit nivelul limbii engleze. Actele de agresiune raportate de catre scolile la care ei sunt arodati au scazut. Increderea lor in abilitatile lor de relationare sociala a crescut – un lucru monitorizat de noi incepand cu 2015, de cand suntem parteneri in activitati cu aceasta institutie. Un indicator este faptul ca au obtinut mentiune la Festivalul de Teatru Arlechino, in care concureaza cu copii de la scolile de renume din orasul Constanta. Inainte de a lucra cu noi, nu reuseau sa obtina vreun premiu.
Ateliere de teatru: Theater Against Bullying
Cei prezenti la eveniment au vizionat spectacolul de teatru creat de voluntari pentru copii, continand fabule cu mesaje motivationale, legate de: prietenie, increderea in sine, toleranta.
La final, imaginile au spus totul. Nu exista cuvinte care sa poata masura emotiile, munca, daruirea, clipele memorabile pe care le-au construit si si le-au oferit, impartindu-le cu noi, cei care am avut onoarea sa le fim organizatie gazda.
Pentru toate acestea, le multumim si lasam sa creasca samanta revederii.