In perioada 15 – 17 martie au avut loc „Zilele Diversităţii 2019”. Evenimentul, ajuns la a-V-a ediţie, îşi doreşte să sărbătorească diversitatea prin voluntariat, cântec, dans şi voie bună şi să atragă atenţia asupra impactului pozitiv al acesteia asupra modalităţii de expresie, a culturii şi a modului cum vedem viaţa.

Voluntarii proiectului Creativity4 Sociability, impreuna cu cei ai proiectelor R.E.S.P.E.CT. si Cuvinte pentru sanatate, gazduiti de organizatia noastra in Constanta, au propus ateliere de creatie pentru copiii cu oportunitati reduse invitati sa viziteze Intelect Parc si Complexull Muzeal de Stiintele Naturii Constanta. Conceptul acestor ateliere a fost, evident, diversitatea, regasita de fiecare din noi in diverse forme: oameni si animale, din zone apropiate sau departate, cu insusiri variate, dar pe care suntem datori sa le pretuim si sa le aparam.

Impreuna cu beneficiarii atelierelor de teatru, am sustinut un moment de drumming, insclus in spectacolul cu public organizat de Asociatia Impreuna pentru viitor Constanta.

Zilele Diversităţii 2019 este un eveniment care a fost inclus pentru al V-lea an consecutiv în campania „European Action Week Against Racism” iniţiată de UNITED for Intercultural Action, campanie care anul acesta are sloganul „Time to be United”. Campania este organizată în fiecare an în jurul zilei de 21 martie – Ziua Internaţională a Eliminării Tuturor Formelor de Discriminare şi la care iau parte organizaţii non-guvernamentale, şcoli, consilii locale din toată Europa. In Constanta, in 2019, evenimentul a fost coordonat de ADAPTO – Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri, iar parteneri au fost: Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Creativ-Ecologiste şi Abilităţilor Inovative, Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa, Comitetul Naţional pentru Drepturile Copilului Constanţa, Grupul Local de Tineret Constanţa, AIESEC Constanţa, Asociaţia Logopezilor din România filiala Constanţa, Asociaţia Scutul Cinegetic şi Erasmus Student Network.