SNV este un eveniment național anual, edtiția a-XVIII-a, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor. Evenimentul este inițiat și coordonat la nivel național de Pro Vobis și este organizat de partenerii locali ai evenimentului, la nivelul fiecarei comunități implicate. Anul acesta, saptamana a fost cea cuprinsa intre 13 si 19 mai.

Voluntarii proiectului Creativity4 Sociability, impreuna cu cei ai proiectelor R.E.S.P.E.CT. si Cuvinte pentru sanatate, gazduiti de organizatia noastra in Constanta, au propus expozitia “Why I volunteer”. Rosie Probyn din Anglia a fost coordonatorul acesteia. Timp de o luna, ea a colectat testimoniale ale tuturor voluntarilor intalniti in Romania, fie ei straini sau romani.

Ei au fost invitati sa spuna de ce fac voluntariat si ce inseamna voluntariatul pentru ei. Unii dintre ei au dezvoltat ideea si au creat panouri interesante cu beneficiile pe care voluntariatul le-a adus in voata lor.

Toate materialele au fost organizate ca expozitie si au fost expuse in spatiul Intelect Parc din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Constanta, cu sprijinul asociatiei Impreuna Pentru Viitor Constanta.

 

Proiectul Creativity 4 Sociability este un proiect de voluntariat finantat Erasmus+.

Proiectele R.E.S.P.E.CT. si Cuvinte pentru sanatate sunt finantate de Corpul European de Solidaritate.