36 de tineri din 6 țări: Romania, Austria, Estonia, Georgia, Armenia si Ucraina se vor întâlni în Dilijan, Armenia, pentru 8 zile de activități în cadrul proiectului “Fii informat, nu manipulat”.

Finanțat de programul Erasmus+, proiectul este destinat tinerilor între 18-30 ani și urmărește una din prioritățile Uniunii Europene referitoare la alfabetizarea media. Știm că în perioada actuală sursa principală de informare este internetul, cu bune și rele, iar consumatorii activi ar putea contribui la o informare corectă și eficientă, dacă iși dezvoltă gândirea critică, dacă au minime cunoștiințe despre instrumentele prin care vocea lor se poate face auzită, sau dacă află cum pot fi folosite oportunitățile  existente pentru a construi împreună o lume cu mai puțină ură.

Tinerii sunt cei mai vulnerabili manipulării și dezinformării. Un om informat este un om puternic, dar un tânăr care înțelege valorile informării corecte va fi garanția noastră către un viitor mai curat din punct de vedere mediatic.

Asociația care coordonează acest proiect este CREATIVE+, Asociația pentru promovarea educației creativ-ecologice și abilităților inovative din Constanța și este la a doua implementare a unui astfel de proiect derulat in Armenia. Numărul de aplicații pentru acest proiect a fost neașteptat de mare, ceea ce înseamnă că subiectul este de un real interes pentru tineri și, de ce nu, se va avea în vedere o continuare a lui. Finanțarea din partea Uniunii Europene presupune ca participanții să beneficieze în mod gratuit de această experiență, cheltuielile de transport, cazare și masă fiind decontate de organizatori.