Liceenii clasei a XI-a a Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța vor participa miercuri la colorarea și înfrumusețarea pasajului Gării, lucrare începută în aceasta vară de asociația Creative Plus. După ce au văzut picturile realizate de artiștii ZidArt din Bacău, tinerii constănțeni au vrut să contribuie și ei la noul design al pasajului gării din orașul lor și au propus să schimbe imaginea treptelor într-una cu totul diferită. Astfel că miercuri orele de artă se vor muta afară și, împreună cu profesoara coordonatoare Alexandra Popa, elevii vor transforma o parte din pasajul prin care unii dintre ei trec zilnic în drum spre școală.

“Constanța merită să prindă culoare, iar atunci când tinerilor li se dă voie să contribuie cu idei, iar vocea le este ascultată, rezultatul nu poate fi decât benefic pentru toți concetățenii noștri”, a declarat Irina Molnuș, președinta asociației Creative Plus. Ideea schimbării pasajului a venit chiar din partea tinerilor voluntari ai asociației. Ei și-au dorit ca acest loc prăfuit și pustiu prin care treceau zilnic să devină un spațiu plăcut, plin de viață, în care să le fie drag să se oprească și să petreacă timp cu prietenii. Receptivă la ideea lor, Irina Molnuș a dezvoltat proiectul Education Art Flipping, care include evenimente culturale și sportive, jocuri și mișcare, ecologizare și socializare.

Proiectul Education Art – Flipping este finanțat cu 98.400 lei prin ,,Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Galați în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Cu fiecare eveniment organizat, asociația Creative Plus își propune să asigure un spațiu plăcut pentru dezvoltare non-formală fiecărei persoane care dorește să învețe ceva nou.