”Voluntariatul în comunitatea ta” este un proiect realizat de Asociația ”Împreună pentru viitor”, alături de Inspectoratul Școlar Județean. Proiectul se află la a treia ediție și scopul acestuia este de a accentua necesitatea dezvoltării voluntariatului în comunitate.

Pe data de 5 decembre 2018 a fost punctata Ziua Internationala a Voluntariatului si a Voluntarilor si la Scoala Gimnaziala din Mereni, jud Constanta.
Asociatia Pentru Promovarea Educatiei Creativ-ecologice si Abilitatilor Inovative, reprezentata de presedinte, Irina Molnus, si patru tineri voluntari din Europa – asa cum s-au prezentat chiar ei, si in prezenta elevilor claslor a VII-a B si a VIII-a, au demarat proiectul VOLUNTARIATUL IN COMUNITATEA TA. Acesta isi propune sa promoveze valorile voluntariatului in cadrul comunitatii, sa stimuleze atitudinea proactiva si incluziunea in grup a elevilor implicati. Metoda principala este DRUMMING-ul, o metoda non – formala, care foloseste instrumente muzicale de la maraca si tamburine la djembe si trianglu.
Intreg proiectul se va desfasura in perioada decembrie 2018- iunie 2019 si este organizat sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

“Am sarbatorit astazi Ziua internationala a Voluntarului prin activitati interactive cu copiii de la Scoala din Mereni.
Sunt copii frumosi, isteti, care nu au o sansa egala spre oportunitati, asa cum se intampla la oras. Am colectat multe nevoi, catre implinirea carora speram sa deschidem usi si minti. 
Voluntariatul nu este o obligatie, ci o stare de spirit. Nu este un indicator de ego, ci o atitudine. 
Le uram tuturor celor care simt la fel multa inspiratie si energie pozitiva, pentru a muta muntii din loc, daca este necesar!” spune Irina Molnus, coordonator activitati.