Rural, dar crucial – Schimb de Tineri in Armenia

Schimbul de tineri „RURAL, dar crucial“, coordonat Asociația pentru Promovarea Educației Creativ-Ecologice și a Abilităților Inovative si gazduit de UniGrowth Development Center, a avut loc între 12 și 21 iunie în Dilijan, Armenia în timpul căreia 41 de tineri din 8 țări, interesati de antreprenoriatul social și rural s-au intalnit, au schimbat experienta si au dezvoltat impreuna idei pentru dezvoltarea pe viitor a unui plan de afaceri realist problemelor contemporane.
Spatiu de lucru furnizat și condiție pentru explorarea si descoperirea potențialul zonelor rurale din perspectiva pieței forței de muncă le-au permis tinerilor sa re-evalueze și să reflecteze asupra potențialului antreprenoriatului rural. Programul le-a facilitat și  dezvoltarea personală și a aptitudinilor antreprenoriale.

Participanții au avut posibilitatea de a vedea exemple locale de bune practici de promovare a zonelor rurale. Populația locala, în ciuda multor obstacole a reușit deja sau este pe cale sa reuseasca implementarea unor idei din sfera economiei sociale.

Suntem convinsi ca cele 9 zile pline de momente de inspirație și de auto-descoperire vor fi punctul de plecare pentru activități la nivel local, in comunitatile celor 8 tari partenere (Armenia, Romania, Slovacia, Estonia, Spania, Ucraina, Belarus, Georgia) si de asemenea ca vor mai urma proiecte viitoare pe aceasta tema.

Proiectul a fost finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Disclaimer: Acest material nu reprezinta pozitia oficiala a Uniunii Europene. Autorul isi asuma responsabilitatea pentru continutul prezentat.