Stand Up Drumming – familiarizare, printr-o metodă nonformală de educație, cu o serie de instrumente de percuție, care de care mai fascinante! Fiecare instrument are povestea sa și am descoperit cu uimire că știm să ne „jucăm” cu ele într-un mod nativ, găsind și vibrând cu ritmul lăuntric al vieții noastre.

Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente cu componență de fundraising susținute în mai multe orașe din România, banii strânși fiind destinați susținerii proiectelor de dezvoltare emoțională prin percuție a copiilor din comunități defavorizate și a celor instituționalizați.

Facilitatori:

  • Jean-Baptiste Manitou – facilitator, trainer și speaker în educație non-formală prin drumming, având o experiență de 12 ani de lucru în tehnica de drumming, cu formare în Franța, integrând și metode șamanice străvechi.
  • Gabriel-Victor Bâclea – facilitator, trainer și speaker în educație non-formală prin drumming, dezvoltare personală holistică și comunicare centrată, integrând în ateliere diverse practici și metode de percuție.

Câteva impresii după eveniment:

Spiritul meu extra conectat cu natura se simte nemaipomenit! Vuietul mării, zgomotul vântului, toate îmi sunt familiare, dragi, acolo pe plajă, sub clar de lună. Acolo unde, un trib de prieteni s-au adunat să se simtă bine și să uite de tot și de toate, conectându-se unul cu altul, prin vibrațiile muzicii naturale.

Un eveniment bun, e un eveniment despre care se vorbește multă vreme după. A trecut aproape o lună de când am fost la Stand Up Drumming și încă vorbesc cu lumea despre acel eveniment și el este amintit in discuțiile noastre. Fie că relatăm prietenilor care nu au fost prezenți, fie că vorbim între noi, cei ce am fost acolo, întâmplările de la acel eveniment au rămas vii în sufletul și cugetul nostru.

Drumming – mic exemplu de exprimare a copilăriei prin sunet și bucurie, de împăcare cu propriile nedumeriri, într-o atât de simplă și naturală armonie colectivă. Frumos moment. Mai vrem…

Apropo, pentru că astfel de experiențe nu se descriu, ci doar se trăiesc, iată cum a fost: